• Stomatologie Urgente Cabinet NON STOP 5Dent, Bd. Mărășești 64-66
  • (0752) 271.755
  • office@5dent.ro

Implantul Dentar

implant dentarPrin implantul dentar se intelege o interventie chirurgicala prin care se introduce o piesa din titan sub forma unui surub pe arcada dentara pentru a inlocui absenta unui dinte.
Dupa cateva luni(4-6 luni),timp necesar osteointegrarii,implantul se descopera si i se ataseaza o alta piesa metalica(bontul protetic) pe care medicul dentist poate plasa coroana,ce poate fi din ceramica pe suport remanium(Cr-Ni) sau ceramica pe suport din zirconiu.

Protezele Dentare

proteza dentaraProtezele dentare sunt lucrari protetice mobile folosite pentru suplinirea dintilor absenti.Acestea sunt de doua tipuri :partiale sau totale.Medicul dvoastra stomatolog va ajuta sa alegeti ce tip vi se potriveste in functie de numarul si dispunerea dintilor naturali.
In cele ce urmeaza va prezentam cateva idei ce speram sa va ajute in acomodarea si purtarea protezelor dentare.
In primul rand trebuie sa stiti ca atunci cand proteza este gata si medicul dvoastra stomatolog va introduce proteza in cavitatea orala este posibil sa aveti senzatia de disconfort…

Citeste mai departe...

Extractia Dentara – Indicatii Postextractionale

extractia dentaraExtractia dentara este o manopera chirurgicala si consta in indepartrea unui dinte din cavitatea orala cu ajutorul unor instrumente special destinate acestei interventii(clesti,luxatoare,elevatoare).
Pentru o vindecare rapida si fara complicatii pacientul trebuie sa tina cont de anumite indicatii:
-pansamentul trebuie mentinut strans 1 ora postextractional

Citeste mai departe...

Periute de Dinti Recomandate

periute de dinti recomandateCel mai popular instrument in igiena orala este periuta de dinti. Aceasta si-a facut aparitia inca din anul 3000 i.d.Hr., avand de-a lungul timpului numeroase forme.Pe timpuri periuta de dinti era un accesoriu pentru oamenii bogati ce doreau sa-si improspateze respiratia.La inceputurile ei,periuta era confectionata din diverse materiale de la crengi de bambus pana la pene de gasca,par de cal ,de vaca si oscioare…

Citeste mai departe