• Stomatologie Urgente Cabinet NON STOP 5Dent, Bd. Mărășești 64-66
  • (0752) 271.755
  • office@5dent.ro

1

ODONTOTERAPIA
odontoterapiaOdontoterapia se ocupa cu tratamentul curativ al cariei dentare.
Caria dentara reprezinta una dintre cele mai raspandite imbolnaviri ale actualei populatii.Cariile se dezvolta numai pe dintii in contact cu mediul bucal si niciodata pe dintii complet inclusi.
In aparitia unei carii sunt incriminati o serie de factori care trebuie sa actioneze simultan.Astfel in urma studiilor experimentale si clinice s-a ajuns la concluzia ca terenul,flora microbiana si alimentatia contribuie la declansarea procesului carios.
Medicul isi poate da seama daca exista vreo carie prin examen clinic si paraclinic(radiografia).O carie dentara neglijata poate duce la aparitia complicatiilor cum ar fi necroza pulpara,abcesul dentar,etc.De aceea ,vizita regulata la 6 luni la medicul dentist este obligatorie!
Tratamentul cariilor simple consta in eliminarea si curatarea zonei afectate si apoi umplerea cavitatilor rezultate cu material(compozit)auto- sau fotopolimerizabil.

2

ENDODONTIA
endodontiaSe ocupa cu morfologia,fiziologia si patologia pulpei dentare si a tesuturilor periapicale.
Inflamatia pulpei dentare se desfasoara intr-o succesiune de faze ca urmare a actiunii unui agent patogen.
Daca nu se intervine terapeutic la timp se ajunge la pierderea vitalitatii dentare;necroza si gangrena pulpara si chiar pierderea dintelui.

3

PARODONTOLOGIA
parodontologiaSe ocupa cu profilaxia,diagnosticul si tratamentul afectiunilor parodontiului marginal.
La adulti si in special la varstnici ,bolile parodontale cronice duc la pierderea mai multor dinti decat procesele carioase.
Cea mai frecventa boala parodontala este gingivita(inflamatia maerginei gingiei).
Chiar daca nu dor,gingiile sangereaza la periaj asa ca pacientul trebuie sa se prezinte la medicul dentist.Lasata netratata,gingivita se poate complica in parodontita.
Parodontita este afectiunea ce reprezinta inflamatia tesuturilor de sustinere a dintilor si este o leziune IREVERSIBILA.

4

ORTODONTIA
ortodontiaSe ocupa cu corectarea anomaliilor dento-maxilare.
Pentru corectarea acestor anomalii se folosesc aparate dentare care pot fi atat fixe cat si mobile.
Aceste aparate pot fi aplicate copiilor si in aceeasi masura si adultilor.
Evolutia tehnicii in ortodontie a dus la tratamente ortodontice fara durere cu aparate aproape invizibile.

5

IMPLANTOLOGIA
implantologiaPrin implantul dentar se intelege o interventie chirurgicala prin care se introduce o piesa din titan sub forma unui surub pe arcada denara pentru a inlocui absenta unui dinte.
Dupa cateva luni(4-6 luni),timp necesar osteointegrarii,implantul se descopera si i se ataseaza o alta piesa metalica(bontul protetic) pe care medicul dentist poate plasa coroana,ce poate fi din ceramica pe suport remanium(Cr-Ni) sau ceramica pe suport din zirconiu.
De-a lungul timpului tehnica inserarii implanturilor a evoluat asa ca astazi majoritatea pacientilor prefera ca si metoda de tratament implanul in locul puntilor dentare,unde este nevoie sa sacrificam dintii limitrofi bresei edentate.