Informare cu privire la procesarea datelor cu caracter personal

Pentru functionarea in conditii optime a site-ului 5dent, datele cu caracter personal si cookie-urile sunt foarte importante.
5dent foloseste cookies pentru a tine minte faptul ca v-ati logat pe site si pentru a va putea stoca produsele in cosul de cumparaturi. De asemenea acestea vor colecta statistici anonime, pentru a va oferi si livra functii avansate si continut personalizat de marketing.
Pentru a va putea bucura de intreaga experienta ca vizitator 5dent este necesar sa fiti de acord cu procesatori de date.

Str. Graului 42, București
office@5dent.ro Facebook page

Alimentatie pentru dinti sanatosi

 5Dent 12-02-2023

Sanatatea dentara se afla intr-o stransa legatura cu stilul de viata pe care il adoptam. Rutina zilnica, activitatea fizica si chiar alimentatia, joaca un rol extrem de important pentru zambetul tau.

Stiai ca, daca esti atent la ce mananci, iti poti ajuta dintii sa fie puternici cat mai mult timp?

 

Ce alimente trebuie sa consumi pentru a avea dintii sanatosi?

 

1. Produse lactate si branzeturi

Incluse in alimentatia zilnica, laptele, iaurtul, cascavalul sau branza, ajuta la curatarea dintilor, restabilesc mineralele cu ajutorul calciului si fosfatilor si accelereaza procesul refacerii smaltului dentar.

2. Fructe si legume prospete

Pe langa faptul ca fuctele si legumele proaspete sunt adevarate medicamente naturale pentru organism, acestea ajuta si la mentinerea unui zambet sanatos si frumos, curatand smaltul dintilor si stimuland gingiile.  Stiai ca, daca inlocuiesti cafeaua de dimineata cu un mar, ai mult mai multe beneficii? Marul iti va da acel boost de energie de care ai nevoie si, in acelasi timp, va gestiona aciditatea din cavitatea orala, indepartand resturile alimentare de pe dinti.

3. Verdeturi

Salata, patrunjelul, mararul si toate celelalte alimente verzi, sunt extrem de bogate in fibre, fapt ce ajuta la mentinerea unei respiratii proaspete. Alimentele verzi formeaza o bariera impotriva bacteriilor si stimuleaza secretia salivei, pentru o curatare eficienta a cavitatii orale.

4. Peste

Omega este un adevarat elixir pentru organism, iar impreuna cu vitamina D, ajuta la intarirea intregului sistem imunitar si scad semnificativ riscul aparitiei afectiunilor gingivale.

5. Stafide 

Zaharul este inamicul numarul 1 al sanatatii dentare. Asa ca, daca simti nevoia de ceva dulce si, in acelasi timp, te gandesti sa iti mentii un zambet sanatos, poti consuma cu incredere cateva stafide. Acestea pot tine locul unei gustari hranitoare, iar antioxidantii regasiti in continutul lor, te vor ajuta sa previi aparitia bolilor parodontale, cauzele principale ale pierderii dintilor.

 

Ce alimente sa NU consumi, daca vrei sa ai dintii sanatosi?

 1. Dulciuri

Stim ca iti este foarte greu sa renunti la aceste "ispite" care iti afecteaza grav sanatatea. Insa, consumul excesiv de zahar creste riscul aparitiei bolilor grave (diabet, boli de inima, obezitate) dar si a pierderii irecuperabile a dintilor. Daca vei inlocui dulciurile cu fructele tale preferate, vei observa multe schimbari benefice legate de intregul tau corp, chiar si de dinti.

2. Bauturi carbogazoase

Bauturile carbogazoase au in compozitie acid fosforic si acid citric, iar consumul lor regulat afecteaza smaltul dintilor, crescand sensibilitatea acestora la temperaturi extreme.

4. Cafea

Daca vrei sa ai un zambet alb si stralucitor, trebuie sa faci cateva sacrificii. Printre acestea se numara renuntarea la consumul zilnic de cafea. Cafeaua iti pateaza dintii si le schimba culoarea, facandu-i astfel sa para neingrijiti.

 

Acum ca stii ce alimente trebuie sa consumi si ce alimente trebuie sa eviti pentru a avea grija de dintii tai, tot ce trebuie sa faci pentru mentinerea unui zambet perfect este sa respecti pasii unei igiene orale corecte si sa mergi regulat la un control stomatologic de rutina. 

Articole Similare

De ce ne este frica de dentist?
De ce ne este frica de dentist?
Citeste articolul
Care sunt beneficiile implantului dentar?
Care sunt beneficiile implantului dentar?
Citeste articolul
ABCESUL DENTAR: Lucrurile fundamentale pe care nu ti le-a zis nimeni
ABCESUL DENTAR: Lucrurile fundamentale pe care nu ti le-a zis nimeni
Citeste articolul
Gingivita: Cat de periculoasa este si cum poate fi prevenita!
Gingivita: Cat de periculoasa este si cum poate fi prevenita!
Citeste articolul
Paradontoza, boala care te lasa fara dinti! Afla totul despre simptome, cauze si tratament!
Paradontoza, boala care te lasa fara dinti! Afla totul despre simptome, cauze si tratament!
Citeste articolul

Programari Clinica 5Dent

Programare Online

Fiecare pacient va fi contactat pentru confirmarea programarii.

Formular Programare Online


sau contactati-ne (0752) 271.755