Pentru functionarea in conditii optime a site-ului 5dent, datele cu caracter personal si cookie-urile sunt foarte importante.
5dent foloseste cookies pentru a tine minte faptul ca v-ati logat pe site si pentru a va putea stoca produsele in cosul de cumparaturi. De asemenea acestea vor colecta statistici anonime, pentru a va oferi si livra functii avansate si continut personalizat de marketing.
Pentru a va putea bucura de intreaga experienta ca vizitator 5dent este necesar sa fiti de acord cu procesatori de date.
Este bine stiut ca zambetul este cea mai importanta carte de vizita, iar mentinerea sanatatii si frumusetii acestuia pe o perioada cat mai lunga de timp poate insemna efort, investitie si multa disciplina.
Iata ce ai de facut daca vrei sa zambesti frumos si sa atragi toate privirile!
1. Spala-te corect pe dinti!
Igiena orala joaca un rol extrem de important in mentinerea sanatatii si integritatii dintilor. Pentru a iti ajuta zambetul sa arate bine, iar respiratia sa fie cat mai "fresh", spala-te corect pe dinti, dupa fiecare masa. Desi, poate parea complicat, in foarte scurt timp iti vei multumi din plin pentru acele cateva minute de rasfat zilnice, acordate danturii tale.
Pentru o igiena orala completa, respecta urmatorii pasi:
Alege periuta de dinti potrivita. Indiferent daca periuta de dinti este electrica sau normala, perii acesteia trebuie sa fie adaptati dintilor si gingiilor tale. In cazul gingiilor sensibile, este recomandat sa folosesti periutele de dinti cu peri moi. O periuta de dinti buna indeparteaza eficient placa bacteriana si alte depuneri de pe dinti, fara a iti irita gingiile si fara sa iti afecteze smaltul dintilor. Nu uita sa iti schimbi periuta la fiecare 3 luni, deoarece perii se tocesc si nu mai pot ajunge in locurile mai greu accesibile.
Periaza-ti dintii cel putin 4 minute. Pentru ca periajul sa fie executat corect si eficient, pune o cantitate mica de pasta de dinti si aseaza periuta dentara la aproximativ 45 de grade fata de suprafata verticala a dintilor. Periaza-ti dintii cu miscari verticale, dinspre gingia dintelui spre varf, incepand cu dintii din fata si continuand cu miscari repetate pana ajungi la ultimii molari. Pentru ca nu poti peria molarii cu miscari verticale, pe suprafetele lor vei efectua miscari din spate spre exterior. Nu uita sa cureti si suprafetele interioare ale dintilor. La final, dupa ce ai periat toti dintii, cu miscari gentile, pentru a nu afecta tesutul, curata si limba.
Foloseste irigatorul bucal. Irigatorul bucal sau dusul bucal este un instrument extrem de util in igiena dentara, fiind de foarte mare ajutor mai ales in tratamentele ortodontice. Utilizat dupa periaj, acesta patrunde cu usurinta in zonele interdentare greu accesibile cu ajutorul unui jet de apa. Foloseste apa la o temperatura medie (temperaturile extreme iti pot afecta cavitatea orala si pot defecta irigatorul bucal) si regleaza pulsatiile astfel incat acestea sa nu iti raneasca gingiile. Pentru o curatare eficienta este nevoie de un ciclu complet de utilizare a irigatorului bucal (aproximativ 1 minut).
Nu uita de ata dentara. Credeai ca irigatorul bucal te va ajuta sa scapi de folosirea atei dentare? Desigur ca, eficienta irigatorului este de necontestat, insa, chiar si cu ajutorul lui, pot exista situatii in care, inghesuirea dintilor va face dificila eliminarea resturilor alimentare "ascunse". Pentru acestea, ata dentara este cea care face minuni.
Clateste cu apa de gura. Ai ajuns la ultimul pas al igienei orale zilnice - folosirea apei de gura. Clateste si fa gargara aproximativ 30 de secunde cu apa de gura, de 2 ori pe zi, si vei avea o respiratie proaspata, iar sanatatea dintilor tai va fi protejata.
2. Mergi periodic la dentist!
Majoritatea pacientilor se prezinta in cabinetul stomatologic atunci cand afectiunile dentare cu care se confrunta sunt deja intr-un stadiu avansat. In acest caz, pentru recuperarea zambetului sanatos de altadata, este nevoie de timp, efort si investitii financiare ridicate.
Alege sa mergi la un control stomatologic de rutina, o data la 6 luni si vei avea extrem de multe beneficii:
3. Adopta un stil de viata sanatos!
Stilul alimentar si viciile iti afecteaza intregul organism, iar dantura nu face nicio exceptie. O alimentatie echilibrata iti poate ajuta dintii sa se mentina puternici pe o perioada foarte lunga de timp. Fructele, legumele, hidratarea, toate vin cu un aport de vitamine si minerale de care ai mare nevoie ca sa "functionezi" corect.
Dulciurile, bauturile carbogazoase, alcoolul si tutunul, produc, in schimb, daune majore atat in interior, cat si la exterior. Durerile dentare cauzate de carii si petele de pe dinti sunt doar cateva exemple ale repercusiunilor stilului de viata nesanatos, iar lista poate continua cu afectiuni grave, pana la pierderea definitiva a dintilor care odata au fost puternici si sanatosi.
Acum ca ai aflat care sunt secretele mentinerii unui zambet sanatos si frumos, te provocam sa incepi chiar de azi sa faci ceva pentru el!