Informare cu privire la procesarea datelor cu caracter personal

Pentru functionarea in conditii optime a site-ului 5dent, datele cu caracter personal si cookie-urile sunt foarte importante.
5dent foloseste cookies pentru a tine minte faptul ca v-ati logat pe site si pentru a va putea stoca produsele in cosul de cumparaturi. De asemenea acestea vor colecta statistici anonime, pentru a va oferi si livra functii avansate si continut personalizat de marketing.
Pentru a va putea bucura de intreaga experienta ca vizitator 5dent este necesar sa fiti de acord cu procesatori de date.

Str. Graului 42, București
office@5dent.ro Facebook page

Proteze dentare fixe

Lipsa dintilor are un mare impact negativ asupra sanatatii cavitatii orale. Procesul masticator este afectat, ocluzia se modifica, se formeaza un mediu prielnic dezvoltarii afectiunilor dentare, iar vorbitul, in sine, sufera schimbari.
Protezele dentare vin in ajutorul pacientilor care se confrunta cu problema lipsei unuia sau mai multor dinti. Tehnologia moderna permite ca protetica dentara sa fie acea ramura a stomatologiei care faciliteaza obtinerea unui zambet sanatos si perfect functional.

Protezele dentare sunt de mai multe feluri si sunt recomandate de catre medicul stomatolog in functie de nevoile fiecarui pacient. Fie ca vorbim de proteze dentare fixe, sau proteze dentare mobile, unde regasim o serie de lucrari protetice care pot fi indepartate de catre pacient oricand are nevoie, cum este cazul protezelor pe capse, toate au acelasi rol: sa se comporte si sa arate la fel ca dintii naturali.

Ce inseamna proteza dentara fixa? Protezele dentare fixe, spre deosebire de protezele dentare mobile, aduc un grad ridicat de confort pacientului. Odata fixate, acestea sustin ideal procesul masticator, refac fizionomia si ajut? la functionarea corecta a intregii cavitati orale.

Avantajele protezelor dentare fixe

Protezele dentare fixe sunt utile atunci cand vorbim de o edentatie partiala sau totala. Ele vin cu o serie de avantaje pentru fiecare pacient purtator.
- Inlocuiesc permanent dintii pierduti de pe arcada
- Imbunatatesc fizionomia
- Au un aspect natural
- Faciliteaza igiena orala (igienizare asemanatoare dintilor naturali)
- Nu prezinta riscuri de dislocare
- Au un grad ridicat de stabilitate
- Se sprijina pe gingia naturala
- Nu modifica gustul alimentelor
- Nu afecteaza procesul masticator

Protezele dentare fixe pot fi proteze dentare fixe cimentate sau proteze dentare fixe pe implanturi. Se intalnesc si sub denumirea de proteza dentara permanenta sau placa dentara permanenta, fixarea lor fiind cauza care le ofera un carcater permanent in componenta cavitatii orale.

Implanturile dentare sunt ancore pentru proteza dentara permanenta. Inserate in osul maxilarului, in urma osteointegrarii, acestea formeza o baza rezistenta si durabila pentru proteza dentara.
O solutie protetica fixa minim invaziva este conceptul All-on-4® de la Nobel Biocare care ajuta la reabilitarea intregii cavitati orale cu ajutorul unui numar mai mic de implanturi.
Conceptul All-on-4® este o solu?ie minim invaziv? pentru reabilitarea protetic? fix?, cu o perioad? redus? de vindecare ?i cu o rat? de succes de 98% dup? 7 ani ?i jum?tate, conform studiilor.
Protezele dentare insurubate pe implant sau protezele dentare cimentate au rezultate favorabile pe termen lung.

Cand sunt necesare protezele dentare fixe

Protezele dentare fixe sunt recomandate atunci cand pacientul se confrunta cu o edentatie majora. Lipsa totala sau partiala a dintilor nu afecteaza numai cavitatea orala, ci influenteaza si starea de sanatate generala.
Protezele dentare fixe pot inlocui toti dintii de pe o arcada si sunt recomandate doar de catre medicul stomatolog in urma unui consult de specialitate.

Etapele de realizare a protezelor dentare fixe

1. Consultul stomatologic - Examinarea detaliata a intregii cavitati orale este absolut necesara inainte de protezare. Se pot recomanda o serie de investigatii imagistice sau tratamente pentru afectiunile existente. Toate aceste probleme care tin de carii, tratamente de canal, detartaj, etc, trebuie rezolvate in faza incipienta pentru ca proteza dentara sa isi mentina standardele de calitate pe toata durata purtarii, fara a suferi modificari, fisuri sau chiar desprinderi.
2. Atunci cand vorbim de proteze fixe pe implanturi, urmatorul pas dupa consultatie si tratament este inserarea implanturilor dentare.
3. Dupa definitivarea procesului de vindecare, care poate dura pana la 4 luni si in timpul caruia pacientul va purta o proteza dentara fixa provizorie din material moale, se va incepe amprentarea.
4. Lucrarea finala poate fi executata doar dupa o amprentare sau scanare.
5. Cand proteza dentara este realizata, se va face proba si apoi se va definitiva aplicarea acesteia.
Odata montata proteza dentara, pacientul are obligatia de a urma cu strictete indicatiile medicului stomatolog cu privire la ingrijirea si utilizarea protezei astfel incat aceasta sa isi exercite beneficiile la cele mai inalte standarde.

Intretinerea si curatarea protezelor dentare dentare

Igienizarea protezelor dentare fixe se face exact ca igienizarea dintilor naturali, respectand rutina zilnica de periaj. Periajul trebuie facut dinspre gingie inspre lucrare si trebuie insotit de un irigator oral al carui jet de apa ajuta la o curatarea cat mai eficienta.
Fiecare pacient purtator de proteza dentara fixa trebuie sa mearga la un control stomatologic periodic, o data la 3 sau 6 luni, pentru o verificare amanuntita a starii de sanatate orala si o igienizare profesionala care implica detratraj, air-flow si periaj.

Tratamente cu proteze dentare fixe la clinica 5Dent

Fiecare pacient al clinciii stomatologice 5Dent beneficiaza de tratament personalizat si solutii complete si eficiente de profilaxie dentara, estetica si preventie.
Folosim tehnologie de ultima generatie, materiale de inalta calitate si proceduri lipsite de durere.

De ce sa alegi Clinica 5Dent pentru protezele dentare fixe

Daca ti-ai pierdut increderea in zambetul tau, trebuie sa stii ca exista solutii pentru orice problema dentara, chiar si atunci cand vorbim de lipsa mai multor dinti de pe o arcada.
Echipa noastra de medici stomatologi iti va recomanda tipul de proteza dentara potrivit nevoilor tale si iti va oferi toate sfaturile si indicatiile de care ai nevoie pentru a iti recapata zambetul frumos si sanatos.


Nu ezita sa ne contactezi!
Programeaza-te rapid aici >


Programari Clinica 5Dent

Programare Online

Fiecare pacient va fi contactat pentru confirmarea programarii.

Formular Programare Online


sau contactati-ne (0752) 271.755