Informare cu privire la procesarea datelor cu caracter personal

Pentru functionarea in conditii optime a site-ului 5dent, datele cu caracter personal si cookie-urile sunt foarte importante.
5dent foloseste cookies pentru a tine minte faptul ca v-ati logat pe site si pentru a va putea stoca produsele in cosul de cumparaturi. De asemenea acestea vor colecta statistici anonime, pentru a va oferi si livra functii avansate si continut personalizat de marketing.
Pentru a va putea bucura de intreaga experienta ca vizitator 5dent este necesar sa fiti de acord cu procesatori de date.

Str. Graului 42, București
office@5dent.ro Facebook page

Proteze dentare scheletate

Protezele dentare scheletate sunt dispozitive protetice utilizate pentru inlocuirea dintilor lipsa si sunt denumite astfel datorita structurii lor metalice sub forma de schelet. Aceste proteze sunt realizate dintr-un cadru metalic subtire si rezistent, care sustine dintii artificiali si se fixeaza in cavitatea bucala cu ajutorul carligelor sau a sistemelor de prindere.
Protezele dentae scheletate sunt compuse din doua elemente: scheletul metalic si conectorul care vine fixat pe dintii naturali prezenti pe arcada. Legatura dintre aceste elemente se face cu ajutorul unui sistem special ce poate fi compus din culise, capse, telescoape sau crosete.

Tipuri de proteze dentare scheletate

Protezele cu prindere pe culise sau capse

Protezele dentare cu prindere pe culise sau capse sunt tipuri de proteze dentare scheletate care utilizeaza un sistem special de atasament pentru a se fixa in cavitatea bucala. Aceste atasamente permit o fixare mai sigura si mai stabila a protezei, asigurand o mai buna retentie si confort pentru utilizator.
Protezele dentare cu prindere pe culise utilizeaza clipsuri, iar cele cu prindere pe capse, utilizeaza capse metalice. In ambele situatii, atat clipsurile cat si capsele sunt fixate si se incadreaza in pozitii specifice pe dintii naturali ramasi.
Atat protezele dentare cu prindere pe culise, cat si cele cu prindere pe capse ofera avantaje precum stabilitatea si retentia imbunatatite, facilitand astfel masticarea si vorbirea. Aceste tipuri de proteze pot fi utilizate in cazul in care exista dinti naturali ramasi in cavitatea bucala care pot sustine atasamentele necesare.

Protezele telescopate

Proteza telescopata este alcatuita din doua componente principale: coroanele telescopice si substructura protezei. Coroanele telescopice sunt coroane dentare individuale care sunt montate pe dintii naturali ramasi si actioneaza ca o parte fixa a protezei. Substructura protezei este fixata pe coroanele telescopice si contine dintii artificiali care inlocuiesc dintii lipsa.

Protezele cu crosete turnate

Protezele cu crosete turnate sunt un tip de proteze dentare partiale scheletate care utilizeaza crosete turnate in loc de carlige sau alte atasamente pentru a se fixa pe dintii naturali ramasi. Protezele cu crosete turnate sunt un tip de proteze dentare partiale scheletate care utilizeaza crosete turnate in loc de carlige sau alte atasamente pentru a se fixa pe dintii naturali ramasi.

Avantajele protezelor dentare scheletate

Protezele dentare scheletate ofera o fixare stabila si sigura in cavitatea bucala. Ele sunt concepute pentru a se potrivi perfect pe dintii naturali ramasi si se bazeaza pe o structura scheletata care distribuie presiunea uniform pe dintii de sustinere. Acest lucru asigura o fixare solida si reduce riscul de miscare sau de deplasare a protezei in timpul masticarii sau a vorbirii.

Cand sunt necesare protezele dentare scheletate

Daca pacientul are dinti lipsa intr-o parte a arcadelor dentare si are dinti naturali sanatosi in alte zone, protezele dentare scheletate pot fi utilizate pentru a inlocui dintii lipsa. Acestea se fixeaza pe dintii naturali ramasi si sustin dintii artificiali, oferind o solutie estetica si functionala.

Protezele dentare scheletate pot fi o optiune potrivita pentru pacientii care au dinti naturali slabi sau deteriorati. Crosetele sau atasamentele utilizate in protezele scheletate pot oferi un suport suplimentar si pot distribui presiunea masticatorie pe mai multi dinti, reducand astfel riscul de suprasolicitare sau deteriorare a dintilor slabi.

Protezele dentare scheletate sunt o optiune conservatoare in comparatie cu alte optiuni de inlocuire a dintilor, cum ar fi puntile dentare sau implanturile dentare. Ele permit pastrarea dintilor naturali sanatosi, evitand necesitatea indepartarii acestora si oferind in acelasi timp o solutie eficienta si estetica pentru inlocuirea dintilor lipsa.

Etapele de realizare a protezelor dentare scheletate

Realizarea protezelor dentare scheletate implica mai multe etape, care pot varia in functie de nevoile individuale ale pacientului si de planul de tratament stabilit de medicul stomatolog.

Medicul stomatolog va oferi instructiuni detaliate privind purtarea si ingrijirea protezei dentare scheletate. Aceasta vor include informatii despre igienizarea adecvata a protezei si a dintilor naturali ramasi, precum si despre obiceiurile alimentare si obiceiurile de purtare a protezei.

Intretinerea si curatarea protezelor dentare scheletate

Protezele dentare scheletate sunt mai usor de curatat si de intretinut in comparatie cu alte tipuri de proteze. Deoarece proteza este sustinuta de carlige sau crosete care se fixeaza pe dintii naturali, acestea pot fi indepartate pentru a permite o igiena orala adecvata. Astfel, se poate realiza o curatare eficienta a protezei si a dintilor naturali ramasi.

De ce sa alegi Clinica 5Dent pentru protezele dentare scheletate

5Dent iti pune la dispozitie multiple optiuni de tratament stomatologic cu proteze dentare, personalizat nevoilor si cerintelor tale. Programeaza-te la un consult de specialitate intr-unul din cabinetele noastre si afla direct de la specialistii nostri in ce tip proteza dentara ti se potriveste si care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru a avea zambetul la care ai visat.

Programeaza-te rapid!


Programari Clinica 5Dent

Programare Online

Fiecare pacient va fi contactat pentru confirmarea programarii.

Formular Programare Online


sau contactati-ne (0752) 271.755