Pentru functionarea in conditii optime a site-ului 5dent, datele cu caracter personal si cookie-urile sunt foarte importante.
5dent foloseste cookies pentru a tine minte faptul ca v-ati logat pe site si pentru a va putea stoca produsele in cosul de cumparaturi. De asemenea acestea vor colecta statistici anonime, pentru a va oferi si livra functii avansate si continut personalizat de marketing.
Pentru a va putea bucura de intreaga experienta ca vizitator 5dent este necesar sa fiti de acord cu procesatori de date.
Lipsa dintilor este una dintre problemele dentare cu un mare impact psihologic, iar solutia cea mai eficienta si mai naturala a redobandirii zambetului frumos si sanatos, este implantul dentar.
Implantul dentar este o piesa din titan cu rol de fixare a coroanei dentare in osul mandibular sau maxilar. Acesta arata, se simte si se comporta exact ca un dinte natural, fara a afecta in vreun fel functionalitatea cavitatii bucale, protejand astfel dintii vecini.
Biocompatibilitatea implantului dentar este generata de materialele care il compun, care pot fi titan sau zirconiu.
Salturile tehnologice si progresele extraordinare din ultimii ani au crescut rata de succes a acestui procedeu de inlocuire a dintilor pierduti pana la 97-98 %, cu o durata de viata de pana la 10, 15 sau chiar mai multi ani, variabilitatea acesteia fiind direct influentata de comportamentul fiecarui pacient in parte. Pentru maximizarea rezistentei si a durabilitatii noului dinte, este necesara o atentie sporita in ceea ce priveste igiena orala, viciile si alimentatia, toate aceste aspecte fiind in prealabil discutate impreuna cu medicul stomatolog.
Corpul implantului dentar este acea componenta din titan care are aspect de surub si care se introduce in os, devenind radacina artificiala pentru viitorul dinte. Pana la osteointegrare, acesta are nevoie de o protectie suplimentara ce va fi indepartata ulterior, numita surub de acoperire.
Pentru ca gingia sa se vindece mai rapid si sa se adapteze in jurul implantului, in corpul acestuia se insereaza capa de vindecare, indepartat la doua saptamani de la interventie.
Dupa cele 2 saptamani, timp in care gingia se va reconforma, se va insuruba bontul protetic in implant pentru a se putea realiza coroana dentara.
O coroana dentara functionala si cu aspect natural se obtine in urma unei amprentari corecte care se realizeaza doar cu ajutorul bontului de transfer si a implantul analog (copia implantului).
Coroana dentara este componenta vizibila a implantului dentar, realizata din materiale de calitate inalta, cu rezistenta in timp si care reusesc sa redea fidel aspectul dintelui natural.
Orice persoana care a pierdut unul sau mai mult dinti poate beneficia un implant dentar, atat timp cat nu exista conditii locale sau probleme de sanatate generala ce contraindica o interventie chirurgicala.
Limitele de varsta impuse in acest caz se aplica pentru copiii sau adolescentii la care nu s-a definitivat procesul de crestere scheletala si pentru persoanele foarte inaintate in varsta, la care vindecarea este una lenta si nevaforabila.
Pentru a se putea bucura de un rezultat uimitor, viitorul posesor al noului zambet trebuie sa parcurga mai multe etape de tratament.
Primul consult stomatologic are ca scop investigarea cavitatii bucale si recomandarea anumitor teste, analize, radiografii si masuratori necesare identificarii tipului de implant dentar potrivit. Odata efectuate, acestea vor fi interpretate de catre medicul stomatolog care va prezenta pacientului oferta implantului dentar si intregul plan de tratament.
Sunt situatii in care tesutul osos de sustinere trebuie completat prin reconstructie osoasa sau este necesara inaltarea membranei sinusului maxilar, procedura cunoscuta ca sinus lift (caracteristica zonei posterioare a arcadei superioare). Dupa finalizarea acestor doua tipuri de interventii se va trece la operatia de introducere a implantului dentar.
Pentru ca vorbim de un proces de lunga durata, dupa operatia propriu-zisa, vor urma mai multe vizite de rutina in cabinetul stomatologic. Dupa cateva luni (4-6 luni), timp necesar osteointegrarii, implantul se descopera si i se ataseaza bontul protetic pe care medicul dentist poate plasa coroana din ceramica pe suport remanium (Cr-Ni) sau ceramica pe suport din zirconiu.
Odata finalizat intregul proces, dintele nou sau dintii, dupa caz, necesita o atentie sporita din partea pacientului in ceea ce priveste igiena orala si consumul de alimente ce pot afecta integritatea implantului dentar.
Costul implantului dentar este direct influentat de caracteristicile definite de producator, materialele componente si complexitatea lucrarii.
Printre cele mai recunoscute implanturi dentare se numara:
Cu ajutorul utilizarii tehnologiei stomatologice de ultima generatie si prin aplicarea celor mai moderne tehnici si proceduri de interventie, implantul dentar este solutia sigura si eficienta pentru a iti recapata increderea intr-un zambet frumos si sanatos.
Programeaza-te acum pentru un consult GRATUIT si vei afla cum poti zambi din nou cu incredere!